Den viktige bilpleien

0
763
Vi har hørt med Bilbyen Bilpleie AS om hva som er viktig å huske på gjennom vintersesongen, og hvorfor det er viktig å vedlikeholde bilen. 

Bilpleie om vinteren

Markedskoordinator Aleksander Brun Henriksen kan fortelle at det viktigste gjennom vinteren er å vaske jevnt og trutt for å få av saltet som samler seg på bilen. 

– Ideelt bør man vaske en gang i uken, men det er også bra om man får til to ganger i måneden. Man bør derimot ikke vaske bilen på de kaldeste dagene, fordi pakninger da kan fryse, forteller Henriksen. 

Når det er regn og mildvær samler det seg mye salt på bilen, og dette kan tære på lakken slik at den mister glansen og blir utsatt for rust. Spesielt hvis lakken har et lite hakk eller steinsprut kan det utvikle seg rust på det området. 

– Desto mindre salt på bilen desto skånsommere er det for lakken. Men det er først når det begynner å bli varmere i luften at bilen tar skade av saltet. Derfor er det viktig med en skikkelig vårrengjøring med vask, polering og voksing, sier Henriksen.

bil-klar-for-bilpleie
Vinterskitten bil før rengjøring

Anbefaler voksing høst og vår

Henriksen anbefaler polering og voksing før vintersesongen og etter vintersesongen for å beskytte lakken maksimalt. Vokser man bilen før vintersesongen fylles steinspruter og hakk igjen slik at ikke saltet blir liggende å tære, og vedlikeholdet gjennom vinteren blir lettere. 

skitten-bil-som-trenger-bilpleie
Vinterskitten bil før rengjøring

– Voks er egentlig solkrem for lakken, for når bilen står i solen gjennom sommeren uten voks slites lakken og blir mattere. Voksing bevarer glansen i lakken, samtidig som den forhindrer oksidering og rustdannelse, forteller Henriksen. 

Bilbyen Bilpleie tilbyr også lakkbehandling, som er en tynn glasshinne som legges over lakken og beskytter i større grad. Ved lakkbehandling er det ikke nødvendig med polering og voksing to ganger i året. Kunden blir istedenfor innkalt til årlig vedlikehold av bilen. 

bil-nedsaltet-fra siden-som-trenger-bilpleie
Salt og skitt som har samlet seg langs bilen
rein bil - Bil i Rogaland
Bilen etter at Bilbyen Bilpleie har utført vinterpleie
Rein bil 1 - Bil i Rogaland
Ferdig rengjort hos Bilbyen Bilpleie AS
Rein bil 3 - Bil i Rogaland
Ikke mye skitt og salt å se etter at Bilbyen Bilpleie har gjort jobben sin

Få med deg flere tips til bilpleie når vi publiserer her.

Forrige artikkelÅrets mest solgte bil 2021
Neste artikkelToyota bZ4X prototype