14. juni, 2024

Siste artikler

Toyota bZ4X prototype

Toyota Sørvest kunne til kundenes store glede presentere prototypen av den splitter nye helelektriske Toyota bZ4X i sine lokaler på Forus tirsdag 8. februar.

Toyota bZ4X har skapt stort engasjement, og salgssjef Jan Trzos-Oftedal kan fortelle at de har hatt stinn brakke hele dagen. Foreløpig har de i Stavanger fått inn 350 reservasjoner på bilen.

Toyota-bZ4X-bakfra

Toyota bZ4X har et spennende design

Jarle Thorstensen er en av dem som har tatt turen til Forus for å se den store nyheten, og han er positivt overrasket over det spennende designet.

– Denne bilen er svært spennende til å være Toyota. Den er hakket opp i forhold til hva jeg var vant til da jeg hadde Toyota for flere år siden. Jeg valgte bilmerket den gang fordi det var et fornuftig og driftssikkert valg. Det er en gledelig overraskelse å se at også designet har blitt spenstig, sier Thorstensen.

Han har satt seg opp på bestilling, men er ikke helt sikker enda fordi setet er litt for kort for hans lange bein. Han trenger egentlig å kunne justere sittelengden.

Toyota-bZ4X-interiør

Markedslevering i juni

Demobilen kommer til forhandleren i mai, og da kan de som vil prøvekjøre den elektriske nyheten til Toyota. Allerede i juni ruller bilen ut til de første kundene som bestilte Toyota bZ4X.

– Denne bilen er en perfekt vinterbil, da den er bygget for norske forhold. Det var ganske stas at japanerne valgte å komme til Norge for å la seg inspirere av de norske forholdene før de bygget bilen. De valgte Norge fordi vi er et ledende elbil-land og at kulde ofte er en utfordring for elbiler, forteller salgssjef Oftedal.

Toyota-bZ4X-baksete

Han estimerer at markedsprisen på bilen kommer til å ligge på mellom 450 000 til 550 000 kroner. Det er en crossover som passer utmerket for familien, og kommer til å ha en rekkevidde på minimum 450 km med et bagasjevolum på 470 liter. Bilen leveres både som en forhjulsdrevet tohjulstrekker og med firehjulsdrift, med elektrisk motor på henholdsvis 150 kW (204 HK) og 160 kW (217,5 HK). Disse gir bilen en akselerasjonstid fra 0-100 km/t på 7,7 sekunder og 8,4 sekunder. Svingradius er på 5,7 meter.

Toyota-bZ4X-bagasjerom

Se elbiler vi har prøvekjørt

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.