20. mai, 2024

Siste artikler

Rogaland Bilmuseum på Klepp

Bil i Rogaland fikk et tips om Rogaland Bilmuseum sommeren 2021. Det er så mye bilhistorie i veggene hos dem at det ble naturlig å gjøre et samarbeid med gjengen. En gjeng i sin beste alder. Se filmen eller les litt her om hvordan det startet, hvordan det er nå og hva som er visjonen for dem videre.

Startet i 1993

Det hele startet når Jærdagen ville ha gamle biler i sitt opptog. De fant ut at det var en del av disse gamle bilene i distriktet. Per Nysted var med i starten. Han forteller om at de skrev til disse som eide sånne eldre biler og inviterte dem til opptoget.

Intervju med Per Nysted og Espen Haarr

Bryne, Bråstein og Klepp

Etter å fått kontakt med eierne av bilene så var veien kort til å starte en veteranklubb. Som igjen startet et museum, Rogaland Bilmuseum. Først var de på Bryne, siden på Bråstein og nå på Klepp.

Åpent hver søndag 12-15

Nesten hver søndag møtes de til kaffe og vafler på museet. Alle er hjertelig velkomne. Alt er på frivillig basis, derfor er det for eksempel ikke åpent i romjulen.

Vil nå de yngre

Per forteller, – Vi ønsker å nå de som er tjue, tjuefem år på en måte som passer dem. Vi kan ikke forvente at de yngre skal se på en 1930 modell på samme måte som vår generasjon. Rogaland Bilmuseum og deres venner kommer til å jobbe med hvordan de kan bli mer attraktive for de yngre. De tar veldig gjerne i mot tips.

bil i rogaland per nysted - Bil i Rogaland
Per Nysted intervjues av Maren Ørn

Planer og arrangement

Daglig leder i museet, Espen Haar, sier at de har nesten fullt program i desember og helt til september i 2022. Men programmet «spikres» ikke før en gang mot julen. Det er planer om å gjøre noen utearrangement på våren, gjerne pølsefest eller delemarked der det vil bli demonstrasjoner av all slag motorer. Der satser de på det de kaller duren av godlyd.

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.