18. april, 2024

Siste artikler

Norges mest solgte bil

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid var Norges mest solgte bil de første månedene av 2021. Den ligger an til å bil bummer to når året er omme. Salgssjef hos Toyota Sørvest, Jan Trzos-Oftedal forklarer hvorfor han tror denne bilen er så populær. 

Oftedal forteller at de opprinnelig hadde fått beskjed om at bilen skulle ha en rekkevidde på 62km. 

– Rett før bilen kom ble rekkevidden plutselig endret til 75km. Testene viste at bilen gikk lenger enn forventet, og vi hørte rykter om at den i Japan hadde klart 100km på testene, forteller Oftedal, og sier at det er kjekt å ha en bil som leverer akkurat det den skal, og kanskje bitte litt mer. 

– Vi er stolte over å kunne ha en bil som presterer så bra på markedet, legger Oftedal til.

bil i rogaland Jan oftedal intervju - Bil i Rogaland
Jan Oftedal – Toyota Sørvest

HVORFOR DETTE ER NORGES MEST SOLGTE BIL

Han tror bilen selger bra fordi den er velkjent for folk, og at de vet godt hva både Rav og Toyota er. 

– Vi har holdt på med hybrid siden 1996, og det har etter hvert blitt vårt varemerke, sier Oftedal. Han beskriver at bilen er stor og god med plass til alle, samtidig som den er rimelig i forhold til størrelsen og hva den gir deg. 

Forbrukerne har talt, og det er den bilen de ønsker seg mest i år. 

– Det vi kanskje hører mest fra kunder er gleden over å kunne hoppe mellom strømkjøring på korte distanser frem og tilbake til jobb, og til bensin på lange distanser. 75 km er ganske mye egentlig. Du kan kjøre hjem og Plug-in i vanlig kontakt i veggen og lade over natten, så er den klar igjen på morgenen, forteller Oftedal.

Bilen kan også settes i hybridmodus. Da hopper den mellom bensin og strøm, og man kan for eksempel kjøre til Oslo uten problem. Akkurat som en vanlig bil. 

– Det tar bort angsten folk har med den nye teknologien ved at man har drivstofftanken som gjør jobben når det trengs. Jeg tror folk er veldig glad i den delen der, utdyper Oftedal. 

Bil i Rogaland film opptak juni 2021 – intervju med Jan Oftedal – Toyota Sørvest

Røft utseende

Andre tilbakemeldinger Toyota Sørvest har fått er at kunden synes bilen ser tøff ut. Det ser ut som om den er hogget ut i stein. Den ser aggressiv ut, og er ikke typisk Toyota da den har amerikansk grill og er bred og god. Du ser den i trafikken. Salgssjefen mener at også utseende har gjort bilen til en slager. 

– Salgstallene viser at de fleste bilene på topp 20 er el-biler. Denne bilen er en av de få som ligger på toppen og ikke er en el-bil. Jeg tror det er tre eller fire biler på topp 20 som ikke er en el-bil, sier han. 

Grunnen til dette tror Oftedal er at kunden ønsker noe som gir mulighet til begge deler, men ennå gir deg tryggheten til å komme frem. Dette gjør at den skiller seg ut fra mengden. 

Toyota i skog-bil-i-rogaland
Toyota RAV4 plugin hybrid – ved Stokkavatnet på Ganddal

Toyota- et kvalitetsstempel

– Toyota har solid merkevare. Det funker, og det er ikke noe tull. Man slipper angst for at noe skal gå i stykker. Det er et gjennomprøvd konsept og Toyota har alltid vært gode på hybrider, og det fortsetter de å være, påpeker Oftedal. 

Som de fleste andre har Toyota 5 års garanti med 200 000km. Den store forskjellen ser man faktisk på Finn hvor bruktbilene til Toyota holder seg i verdi. 

– Dette skyldes nok hovedsakelig at folk har troen og vet at dette er biler som fungerer. Hvis noen har angst for hybridbatterier så er det 10 års garanti på dem, og det fungerer egentlig veldig godt. Vi har lite problemstillinger. Hvem kjenner ikke en onkel eller tante som hadde en Corolla eller Camry på 80 tallet som bare gikk og gikk? Det samme håper jeg for de bilene vi selger i dag. Jeg tror det sitter en trygghet langt inn i ryggraden på mange av våre kunder. De vet hva vi holder på med, og vi kan det rimelig godt, utdyper Oftedal. 

Egen sportsfunksjon

Bilen har en egen sportsfunksjon som betyr at bilen tar maks utbytte av alle kreftene som er. Den har 306 hestekrefter, som er bra for en familie SUV som dette, og går fra 0 til 100 på 6,2 sekund. 

Ikke rart at dette er Norges mest solgte bil.

– Dette er på nivå med Supraen vår. Man bruker kanskje ikke funksjonen i hverdagen, men de fleste liker muligheten til å kjøre litt gøy med den. Du kan gjøre det, eller du kan sette den i hybrid, sier Oftedal. 

Vil du snakke med noen hos Toyota Sørvest?

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.