14. juni, 2024

Siste artikler

Månedens klassiker Daimler Double six – 1988 modell

Møt Olav som forteller historien om sin Daimler Double Six 1988 modell. Den har vært på en rundreise før den havnet i Norge hos Olav som nå eier drømmebilen sin.
Hør Olav Indrehus fortelle om sin Daimler Double Six – og historie om Daimler.

Ekstra populær i Storbritania

Olav Indrehus er eier av en Daimler Double Six 1988 modell. Hans bil ble laget i november 1987, og ble solgt i Tyskland 1988. En stund gikk hans bil på veiene i Japan, før den ble eksportert til Norge.

bir bilde daimler - Bil i Rogaland
Bilen til Olav

50 års presang

Olav har alltid vært fascinert av engelske biler, akkurat som faren, og helt fra før han fikk sertifikatet hadde han interessen for engelske biler. I 1976-77 satt han i en helt ny Daimler hos en forhandler i Sandnes, og da fant han ut at en sånn bil skulle han en gang ha. Når han fylte 50 år oppfylte han den drømmen med å kjøpe denne bilen.

Hva er Daimler

Daimler er en forfinet utgave av Jaguar. Merket ble kjøpt av Jaguar i 1960. På den tiden var de engelske luksusbiler. Etterhvert laget Jaguar biler med Daimlergrill og Daimler merke.

Kongefamilien

Kongefamilien i Storbritannia kjørte kun Daimler. Mange gjenkjenner de svarte limousinene som en har sett i begravelser og bryllup. Det er Daimler. Kistebilen som Prinsesse Diana ble fraktet i var en Daimler.

For øyeblikket lages ikke Daimler. Men Jaguar eier fortsatt merket, og kanskje det en gang i fremtiden kommer en ny Daimler?

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.