Denne gang forteller Espen Haar hos Rogaland Bilmuseum om en fantastisk flott bil som står på deres museum på Klepp. Jaguar SS 1938, en sjelden vakker bil som etter krigen endret navn. Bilen eies av Ole Chr. Simonsen fra Sandnes.
Månedens klassiker Jaguar SS 1938 modell – Forteller er Espen Haar

Jaguar SS 1938 er en vakker engelsk bil

Bilen Espen Haar viser i denne filmen er gammel, klassisk, vakker og engelsk. Litt kongelig når en ser på linjene og fargene.

Swallow Sidecars

Swallov Sidecars (SS) ble etabler i 1922 av William Lyons, og de begynte med å lage små motorsykler med sidevogn. Etterhvert utviklet de seg videre til å produsere noen småbiler.

30 tallets småbiler

Senere på 30 tallet kom de med en bil de kalte SS-100, som ble en veldig populær racerbil. De begynte deretter å bruke Jaguar-logoen, og siden krigen har ikke SS vært navnet på bilen men Jaguar som det også heter i dag.

Noen påstår at Jaguar E-type er verdens fineste bil

Espen forteller at det er mange som mener at de nymoderne og populære linjene har gjort Jaguar E-typen til verdens fineste bil, men mange vil ha sterke innvendinger mot dette.

Norskeid fra Sandnes

Jaguar SS 1938 som vises i filmen har norske skilt, og den er av og til å se ute på veien her i Rogaland. Eier Ole Chr. Simonsen fra Sandnes pleier også å delta på forskjellige messer med bilen. Bilen er jo et klenodium og fortjener å bli vist frem.

Dette er en sjeldent vakker bil, men noen synes den er for gammel. Personlig synes Espen at denne bilen er meget vakker.

Vil du se mer av klassiske biler? Se disse artiklene.

Forrige artikkelKommende biler 2022 hos bilforhandlere i Rogaland
Neste artikkelJaguar XK8 – 2000 modell