18. april, 2024

Siste artikler

Fulgte gründerdrømmen da fotballdrømmen brast

Sven Andre Kyvik var gutten lærerne hadde gitt opp. Han trengte ikke skolen, for han
skulle bli fotballproff. Ingen trodde at han skulle lykkes i arbeidslivet, men med
viljestyrke og tøff mentalitet har han gjort en eventyrlig gründerreise innen bilbransjen.

Skulle bli proff

Sven Andre Kyvik vokste opp på gård på Orre, men istedenfor å hjelpe til på gården var det fotball som fylte dagene hans. Han var fast bestemt på å bli fotballproff, og trente syv timer til dagen.


– Som innflytter fra Stord tok jeg tidlig på meg rollen som han tøffe fotballspilleren. Jeg sa til lærerne at skole ikke var nødvendig for meg, for det var fotballspiller jeg skulle bli, forteller Kyvik.

Fotballspiller i Skottland

Etter ungdomsskolen og en kjapp tur innom videregående reiste han til Skottland for å leve ut drømmen sin om å bli proff i klubben Heart of Midlothian. Han skulle få kontrakt og livet så lyst ut, men etter halvannet år i klubben sto økonomien til klubben så dårlig til at kontrakt ikke lenger var et alternativ.

bil i rogaland bilde kyvik - Bil i Rogaland
Sven Andre Kyvik – spiller fortsatt fotball (Klepp A-lag) men det er gründer han er

Ble gründer

Da jeg kom hjem fra Skottland bestemte jeg meg for at nå var det på tide å tjene penger på annet vis. Jeg begynte som selger i Sandnesposten, og som 20 åring kjøpte jeg meg egen leilighet, minnes Kyvik.


En dag fikk han telefon fra en av lærerne på ungdomsskolen som ville ha han med i en undersøkelse om dem som droppet ut av skolen. Han fikk et inntrykk av at læreren hadde forventet at han gikk på NAV og bodde hjemme, og slettes ikke at han var i full jobb med egen leilighet.

Trangen til å motbevise

– Det er de som forventer at jeg skal mislykkes, som gir meg motivasjon til å lykkes. Jeg får en enorm trang til å motbevise dem, og vise at jeg kan, sier Kyvik.

Da han var 21 år meldte gründeren i magen sin ankomst, og han satset med begge beina som bruktbilselger. Mentaliteten fra alle årene som spiss og evnen til å stå på, tok han med seg inn i bilbransjen.

Livet som bilselger

– Jeg kunne ingenting om bransjen. Det eneste jeg hadde var min interesse for bil. Jeg måtte gå den harde veien, og har tatt lærdom av mine feil, forteller Kyvik.

Han startet opp på Stangeland med firmaet Stangeland Bil, men det var først da han to år senere flyttet til Klepp og byttet navn til Kyvik Auto at det virkelig tok av. I fjor solgte han 600 biler, og han har også fått seg kolleger. Kyvik Auto tilbyr biler innen alle modeller og prisklasser, og har alt fra rimelige bilmerker til Porsche og Mercedes. 

– Det viktigste i denne jobben er å se kunden og deres behov. Vi strekker oss langt for at kunden skal bli fornøyd, og bruker tid på å prate å bli kjent. Dette er noe av det kjekkeste med jobben. Jeg liker å være sosial, og i tillegg er det spennende at hver dag er ulik, mener Kyvik. 

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.