14. juni, 2024

Siste artikler

Den gamle brannbilen

Espen Haarr hos Rogaland Bilmuseum på Klepp forteller en historie om den gamle brannbilen til Time Kommune. En Benz Gaggenau 1925 modell. Det går et spenstig rykte om når Mercedes oppdaget denne "skatten" for noen år siden.
Espen Haarr hos Rogaland Bilmuseum forteller en herlig historie om Time kommune sin gamle brannbil. Benz Gaggenau 1925 modell.

Benz Gaggenau

Bil i Rogaland er invitert til Rogaland Bilmuseum for å få gode bilhistorier, krydret med noen fantastiske klassikere som vi skal høre mer om senere. Det er Espen Haarr som har fått i oppgave å fortelle oss om denne gamle brannbilen. Benz Gaggenau er en del av Mercedes.

Ryktet om Mercedes Benz

Ryktet går sånn: Mercedes var for en del år siden på et Mercedes-treff i disse trakter. På dette treffet stod denne brannbilen utstilt. I en samtale antydet Mercedes at hvis de fikk denne brannbilen tilbake til Tyskland, så ville Time kommune bli invitert til Tyskland for å velge ut hvilken som helst Mercedes som betaling.

Fortsatt kjørbar

Det er mange gamle brannbiler i Norge. Men dette er en av de eldste som er kjørbar, og i en noenlunde OK stand.

Stas 17. mai

– Jeg husker at når jeg var liten ble det kjørt kortesje gjennom Bryne på 17 mai. Da kjørte denne bilen først, og det var stas. Bilen var full av unger og gamle brannmenn som dinglet med klokken og laget mye god lyd, forteller Haarr.

Sjeldent klenodium

– Brannbilen har vært fikset et par ganger, men fremstår i dag som en veldig fin og flott bil. Dette er et sjeldent klenodium av en bil, og en god brannbil laget i Tyskland, avslutter Haarr, som er daglig leder hos Rogaland Bilmuseum. Museet har åpent hver søndag 12.00-15.00.

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.