18. april, 2024

Siste artikler

Årets mest solgte bil 2021

Tesla Model 3 ble Norges mest solgte bil 2021 med hele 12058 solgte biler. Toyota Rav 4 kom på andre plass med 8928, og er den eneste på topp ti som ikke er fullelektrisk. Vi har snakket med Teslaeier Per Ole Gabrielsen om hvorfor han kjøpte en Tesla.  

17.mai 2019 satt Per Ole Gabrielsen og kjedet seg. Han hadde lenge tenkt på å bytte ut dieselbilen sin med en fullelektrisk, men var avhengig av hengerfeste, og utvalget var derfor begrenset. Kompisen, Roger Todnem, var svært fornøyd med sin Tesla Model 3, og kunne nå fortelle at den også var kommet med hengerfeste. – Jeg hadde sittet på med Roger flere ganger, og syntes bilen var svært behagelig, i tillegg til at jeg likte det sportslige utseende, forteller Gabrielsen.

Mens han satt og surfet på nettet 17.mai bestemte han seg derfor for å sjekke ut hjemmesiden til Tesla. Den var både enkel og brukervennlig med tilvalg på utstyr og farger, samtidig som finansieringsmuligheter og månedsbeløp kom opp. Vipps så var bilen bestilt, og allerede 14.juni kom den.

tesla-mest-solgte-bil-2021
Interiøret i Tesla Model 3

Hengerfeste

Spenningen var stor da Gabrielsen for første gang skulle prøve hengerfestet, og han skulle kjøre flyttelass for ei venninne frem og tilbake til Kristiansand.

– Det var en drøm å kjøre med tilhenger. Jeg la ikke merke til at jeg kjørte med tilhenger i det hele tatt, da det ikke utgjorde noen forskjell på bilens kraft. Siden har jeg kjørt flere tunge lass, og det har gått fint hver gang, sier Gabrielsen.

Firehjulstrekk er også en egenskap han setter pris på, da han må kjøre en bratt bakke for å komme opp til garasjen sin. Det er ikke lenger et problem på vinteren, da han nå kommer seg fint opp også på glatt føre. 

Langtur

I fjor fikk han testet bilen på langtur og ferden gikk via Østlandet og helt opp til Narvik på E6. Selvkjøringen gjorde at han for det meste kunne sitte og slappe av mens bilen førte ham trygt avgårde. De naturlige ladestoppene var kjærkomne og kom heller ikke for ofte, da bilen har en rekkevidde på 560 km. Det beste med ladestoppene var at det ikke var kø på Tesla sine Supercharger, og at man bare kan plugge i ladekabelen så registreres alt automatisk.

– På ladeplassene fikk jeg bekreftelse på at det ikke er aktuelt å bytte ut Tesla med annen elbil, selv om det er flere fine elbiler på markedet nå. Vi sto maks femten minutter i ladekø på hele turen, mens det på vanlige elbilladere var køer på opptil 50 meter. Jeg er så glad for at jeg valgte bil med skikkelig utbygget ladenettverk, forteller Gabrielsen. 

Sprek

Med sine omtrentlig 460 hestekrefter er ikke forbikjøring heller et problem, og spesielt setter han pris på denne egenskapen i akselerasjonsfeltet når han skal inn på hovedveien. 

– Jeg gikk opp med 300 hestekrefter fra min gamle BMW, og dette merkes spesielt godt når jeg skal opp i fart for å komme inn på hovedveier. Elbiler generelt smetter raskere opp i fart og inn i flyten, og jeg slipper å tenke på om jeg klarer dette eller ikke, forklarer Gabrielsen. 

Han er svært enig i kompisen, Roger Todnem, sin beskrivelse av bilen, som sa at han begynte å bli vant med at bilen var sterk og rask, men allikevel ble han aldri lei. Gabrielsen synes det er like gøy hver dag, og han har større kjøreglede enn han noen gang har hatt med sine tidligere biler.

– Jeg har på mange måter en superbil som jeg må betale for å låse opp. Mulighetene ligger der, og man er bare et tastetrykk unna å bestille for eksempel raskere akselerasjon eller andre kjekke ting. I tillegg kommer det jevnlige Software- oppdateringer gratis, som stadig forbedrer bilens egenskaper, beskriver Gabrielsen. 

Hvorfor er Tesla årets mest solgte bil 2021

Han tror bilen har blitt så populær fordi den er billig i forhold til det man får for pengene, og at den er rimeligere enn Model X og S som har vært på markedet en stund og fått mye skryt. 

Lurer du på om din neste bil skal være elektrisk? Vi har prøvekjørt flere el-biler.

Nytt

spot_imgspot_img

Ikke gå glipp av

Hold kontakten

Motta siste nytt på e-post fra Bil i Rogaland og våre samarbeidspartnere

Ved å krysse av i boksen samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Bil i Rogaland.